KIWA Partner for progress

Over UV-C desinfectie

Ultraviolette (UV) straling is een vorm van elektromagnetische straling, die een desinfecterende werking kan hebben en wordt toegepast om water, lucht en oppervlakten te reinigen. De desinfecterende kwaliteit van UV-C of korte golf-straling is al meer dan honderd jaar bekend en wordt wereldwijd toegepast. De werking van UV-C komt neer op het beschadigen van het DNA en het RNA – de nucleïnezuren – van micro-organismen, waardoor deze worden geïnactiveerd.

Efficiënte desinfectie door middel van UV-C licht vereist expertise. Uvidis heeft deze expertise in huis en, waar mogelijk, verder doorontwikkeld. Het resultaat is een aantal producten en beheersconcepten waarmee (drink)waterinstallaties efficiënt, duurzaam en volgens de geldende wet- en regelgeving beheerd kunnen worden.

Uvidis in Ondernemerszaken (RTLZ)

Op 26 mei 2014 was Wietze Boonstra, directeur van Uvidis, te gast in het programma Ondernemerszaken van RTLZ. Hij vertelt over de mogelijkheden van UV-C desinfectie bij de strijd tegen Legionella en andere micro-biologische verontreiniging.

Zie het item hier.

 

vsk2018

Gratis legionella scan

Vraag hier uw gratis legionella scan aan.

Bel ons : 0228-326019

Kiwa certificaat

Uvidis is KIWA BRL 14010 gecertificeerd. Wilt u het certificaat uitprinten klik dan hier

KIWA Partner for progress