KIWA Partner for progress

Nieuwbouw en renovatie

Bij nieuwbouw en renovatie van prioritaire gebouwen* wordt vaak geen rekening gehouden met de mogelijkheden van forse besparingen in de exploitatie van waterverbruik, arbeidsloon en energie. Zo worden in de ontwerpfase van de (drink)waterinstallatie spoelsystemen in combinatie met warmwatertemperaturen van zeventig graden Celsius voorgesteld om een zo veilig mogelijk legionellabeheer te kunnen uitvoeren.

De poortwachtersystemen van Uvidis maken legionellabeheer vele malen efficiënter en kunnen besparingen in de exploitatie van dertig procent opleveren. 

Zowel voor nieuwbouw als renovatie geldt dat een goed ontwerp van de (drink)waterinstallatie, in combinatie met de poortwachtersystemen van Uvidis, veel minder spoelfrequenties noodzakelijk zijn. Bovendien kan de boilertemperatuur op zestig graden Celsius worden gehouden. Hierdoor kan veel water, energie en tijd worden bespaard.

Daarnaast is het bij installatie van een Uvidis poortwachtersysteem in een nieuwe drinkwaterinstallatie meestal niet noodzakelijk om een kostbare en arbeidsintensieve reiniging van de installatie uit te voeren.

Voordat de installatie op het drinkwaternet wordt aangesloten kan een Uvidis poortwachtersysteem worden geplaatst, waardoor er geen onbehandeld drinkwater geconsumeerd hoeft te worden. Naast legionellabacteriën vangt het poortwachtersysteem ook andere micro-organismen en vervuiling af, waardoor de drinkwaterinstallatie zonder toevoeging van (chemische) middelen schoon is.

Het Uvidis poortwachtersysteem geldt als het meest betrouwbare, veilige én duurzame oplossing voor legionellabeheer in collectieve drinkwaterinstallaties.

Onze UV poortwachter systemen zijn KIWA ATA BRL-K14010-1 gecertificeerd en hebben een brede range van toepassingen.

Vraagt u gerust naar de mogelijkheden.

vsk2018

Gratis legionella scan

Vraag hier uw gratis legionella scan aan.

Bel ons : 0228-326019

Kiwa certificaat

Uvidis is KIWA BRL 14010 gecertificeerd. Wilt u het certificaat uitprinten klik dan hier

KIWA Partner for progress